Categorie: Actual

Un turist din Constanța care a plecat singur în drumeție s-a rătăcit pe traseu, luni, și a rămas pe munte două zile, înfruntând, sub cerul liber, inclusiv o noapte cu cod roșu de viscol.

 

Alerta a fost data încă de luni, de salvamontiștii din Dâmbovița, care au găsit o mașină abandonată în zona telecabinei Peștera. Aceștia și-au anunțat și colegii din Prahova cu privire la posibilitatea ca pe munte să existe o persoană care s-a rătăcit.

“Echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița  a intervenit în cursul  după-amiezii zilei de miercuri, 6 ianuarie  2021, pentru  a acorda sprijin  unui  bărbat  care timp de două nopți a dormit sub cerul liber, în zona Babele-Omu. La ora transmiterii acestei informații, bărbatul se află în afara oricărui pericol.

Echipamentul profesional  i-a salvat viața turistului  care două nopți a dormit  sub cerul liber după ce s-a rătăcit undeva între Babele-Omu, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.  Bărbatul, epuizat fizic, a fost  găsit astăzi, 6 ianuarie,  în zona Platoul Babelor, de echipa Salvamont Bușteni, aflată în patrulare și care fuse alertată  încă din seara zilei de luni, 4 ianuarie, de către  echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița  care a sesizat faptul că un autoturism se află  în zona telecabinei Peștera și proprietarul nu a revenit de pe traseu. Bărbatul a fost preluat din zona Babelor de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița și transportat până la autoturismul care se afla la telecabina Peștera”, au transmis salvamontiștii dâmbovițeni.

Aceștia au povestit că bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din Constanța, a plecat singur în drumeție la Vârful Omu, în cursul zilei de luni, 4 ianuarie, pornind din zona telecabinei  Peștera, unde și-a lăsat autoturismul. “Vremea capricioasă, ceața și precipitațiile i-au creat mari probleme, bărbatul fiind epuizat fizic și pus în situația  de a nu mai putea continua drumul. Nu a putut nici să solicite  ajutor la 112 sau Salvamont pentru că telefonul mobil i s-a descărcat”, au mai relatat salvamontiștii.

De luni și până ieri după-amiază, turistul a stat sub cerul liber, fiind în pericol mai ales dacă ținem cont că, acum două nopți, în Bucegi a fost valabil un cod roșu de viscol.

“Toți iubitorii muntelui care doresc în următoarele zile să ajungă în zona montană Peștera-Padina trebuie să fie echipați specific perioadei de iarnă”, au avertizat salvamontiștii din Dâmbovița.

Foto: Facebook / Salvamont Salvaspeo Dâmbovița

Back To Top