Categorie: Actual

Ministerul Educației pregătește soluții pentru a adapta etapele obișnuite ale anului școlar la ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni.

 

Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit, într-o intervenție la un post central de televiziune, despre proiectul de ordonanță de urgență promovat miercuri, în primă lectură, în ședința de Guvern. Acesta se referă la introducerea unui “pachet de măsuri remediale care vizează recuperarea pierderilor generate de predarea online, accesul deficitar la tehnologie sau internet. Înainte de începerea școlilor sunt convins că vom aproba această OUG”.

“Am luat măsura extinderii perioadei în care elevii își pot încheia situația școlară pe primul semestru, cu până la 8 săptămâni de la revenirea în școlă, am luat măsură reducerii numărului de note necesare pentru încheierea situației școlare, acesta era echivalent cu numărul de ore alocate săptămânal materiei respective. Mai departe, depindem de deschiderea școlii pentru că nu poți să recuperezi online ceea ce ai pierdut online, de nivelul de implicare al fiecărui cadru didactic”, a mai spus Cîmpeanu, potrivit b1.ro.

O altă problemă este organizarea examenelor naționale. “Atâta vreme cât elevii, părinții, profesorii solicită ca examenele naționale să fie susținute la datele planificate, să fie susținute cu prezență fizică, dacă nu corelezi măcar tematica de examen cu realitățile acestui an, ar însemna să negi evidențele și să spui că totul a fost perfect. Tematica de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat va fi adaptată la realitățile acestui an. Adaptarea se va realiza în modul cel mai obiectiv și profesionist cu putință și va fi anunțată din timp”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Back To Top