Categorie: Actual

Într-un mesaj oficial publicat marţi pe reţelele de socializare, ministrul Finanţelor, senatorul de Prahova Alexandru Nazare, anunţă că "produsul intern brut în trimestrul 4 din 2020 a fost, în termeni reali, cu 5,3% mai mare decât în trimestrul 3", văzând asta ca o validare a măsurilor luate de Executiv în ultimul an. Cu bugetul de stat lansat în dezbatere, ministrul face şi un apel la prudenţă, argumentând că "2021 încă stă sub semnul incertitudinii din punct de vedere al crizei sanitare".

 

"Din cauza pandemiei Covid-19, 2020 a fost un an foarte dificil pentru economia României. Cu toate acestea, datorită măsurilor de sprijin, produsul intern brut s-a redus cu doar 3,9% față de 2019, aceasta fiind una dintre cele mai mici contracții din UE. Economia dă semne clare de revenire, întrucât produsul intern brut în trimestrul 4 din 2020 a fost, în termeni reali, cu 5,3% mai mare decât în trimestrul 3 al aceluiași an. Este un rezultat bun, care indică faptul că premisele de la care am plecat în construcția bugetară sunt corecte, ceea ce validează inclusiv prognoza de creștere economică de 3,4% pentru anul 2021", a scris Alexandru Nazare, într-un mesaj publicat pe pragina sa oficială de Facebook.

"Cu toate acestea, trebuie sa fim prudenți, deoarece anul 2021 încă stă sub semnul incertitudinii din punct de vedere al crizei sanitare Covid-19. Suntem pe drumul cel bun, însă avem nevoie în continuare de reforme structurale, de creșterea investițiilor și a gradului de absorbție a fondurilor europene, care se ne asigure relansarea economică și o creștere sustenabilă", se încheie mesajul transmis de ministrul Finanţelor.

 

Back To Top