Categorie: Actual

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă, a adus lămuriri cu privire la ce înseamnă valabilitatea înscrisă pe certificatul de vaccinare.

 

În spațiul public a circulat ipoteza potrivit căreia data s-ar referi la termenul până la care este valabilă imunitatea împotriva Covid asigurată de serul administrat. De fapt, explică dr. Valeriu Gheorghiță, data se referă la termenul de valabilitate al vaccinului,

“Pe adeverinţa de vaccinare se notează, practic, lotul vaccinului, tipul vaccinului şi data expirării acelui lot de vaccin, are legătură cu produsul în sine.

Această adeverinţă nu are un termen de valabilitate. În momentul de faţă, această adeverinţă atestă că o persoană, la un moment dat, pe parcursul vieţii, a fost vaccinată împotriva COVID-19 cu un anumit tip de vaccin şi precizează data, tipul, lotul vaccinului.

Nu arată cât ţine imunitatea, este doar un document care atestă că acea persoană a fost vaccinată”, a explicat dr. Valeriu Gheorghiță, potrivit antena3.ro.

Sursa foto: RO Vaccinare

Back To Top