Categorie: Actual

Mai multe percheziții au avut loc în Dâmbovița, Ilfov și în București, la persoane bănuite punerea în circulație de valori falsificate, înșelăciune, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, deținerea fără drept de obiecte pirotehnice, furt calificat și folosirea de echipamente clandestine în vederea racordării la rețeaua electrică.

 

“Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște,  au documentat activitatea infracțională a trei bărbați de 21, 22 și 31 de ani, bănuiți de punerea în circulație de valori falsificate, înșelăciune, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, deținerea fără drept de obiecte pirotehnice, furt calificat și folosirea de echipamente clandestine în vederea racordării la rețeaua electrică. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că cei trei, ca urmare a unor anunțuri și discuții efectuate în mediul on-line, ar fi achiziționat, din județele Dâmbovița și Prahova, două telefoane mobile și un autoturism, contravaloarea bunurilor, de 1.300 de euro, fiind achitată cu bancnote de 100 și 200 de euro susceptibile a fi contrafăcute”, potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliției Române.

Cele cinci percheziții domiciliare organizate în acest dosar, derulat sâmbătă dimineață, au avut loc la Butimanu, Chiajna și București. Polițiștii au descoperit și indisponibilizat, astfel, 4 telefoane mobile, un laptop, 4 cartușe nepercutate, 12 cutii cu articole pirotehnice, un ham cu toc pistol și două stații de emise-recepție.

Doi dintre bărbații bănuiți de comiterea infracțiunilor au fost depistați, de structura de combatere a criminalității organizate din Dâmbovița, sprijiniți de polițiștii de frontieră, pe Aeroportul Otopeni. Cei doi indivizi se pregăteau să fugă din țară.

“Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, iar, ca urmare a activităților de cercetare penală, în cursul nopții de 20 spre 21 februarie, cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, cei în cauză au fost prezentați Judecătoriei Târgoviște, instanța dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. În cauză, cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă”, mai menționează IGPR.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și s-a derulat inclusiv cu ajutorul jandarmilor și al polițiștilor din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.

Foto ilustrație

Back To Top