Categorie: Actual

Mai multe sesizări au fost făcute telefonic, sâmbătă, la ISJ Prahova, existând reclamații cu privire la modul în care s-a derulat etapa locală a Olimpiadei Gazeta Matematică.

 

Inspectoratul Școlar Județean a comunicat, în cursul acestei zile, că nu are nicio implicare în organizarea concursului, competiție fără legătură cu olimpiadele școlare organizate de Ministerul Educației și care, în prezent, sunt suspendate.

“În urma mai multor sesizări telefonice, primite în cursul zilei de azi, 27.02.2021, referitoare la nereguli în organizarea Olimpiadei Gazeta Matematică – Etapa județeană, Inspectoratul Școlar Județean Prahova declară următoarele: în prezent, sunt în vigoare prevederile Ordinului MEC, nr. 5.924/3.11.2020, pentru suspendarea prevederilor ordinului ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 3.035/2012 privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare și a Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în calendarul activităților educative, școlare și extrașcolare. Conform acestuia, în anul școlar 2020-2021 nu se organizează olimpiade și concursuri școlare.

Olimpiada Gazeta Matematică este o inițiativă exclusiv privată, responsabilitatea organizării și desfășurării aparținând exclusiv organizatorilor (Inspectoratul Școlar Județean Prahova nu se regăsește printre aceștia).

Pentru orice situații, sesizări și reclamații legate de organizarea și desfășurarea acestei competiții, doritorii se pot adresa doar organizatorilor: Societatea de Științe Matematice- filiala Prahova, respectiv Societatea de Științe Matematice din România”, a transmis ISJ Prahova.

Se pare că unii dintre copiii înscriși la concurs nu ar fi primit subiectele pentru proba de astăzi. Competiția trebuia să se desfășoare on-line.

Sâmbătă, organizatorii nu au putut fi contactați la numărul de telefon de pe site-ul Societății de Științe Matematice. În cazul în care doresc să ne transmită un punct de vedere, o pot face pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Back To Top