Categorie: Actual

ITM Prahova a transmis o informare cu primele informații obținute de instituție în urma incendiului care a avut loc luni, seară, în jurul orei 19.00, la o societate din satul Inotești, comuna Colceag.

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a anunțat că ar fi fost vorba despre o explozie urmată de incendiu, iar împrejurările care au dus la producerea evenimentului nu sunt deocamdată clare. “La data și ora mai sus menționate în Comuna Colceag, sat Inotești, județul Prahova a avut loc un eveniment manifestat sub forma exploziei, urmată de incendiu. Din primele informații evenimentul a avut loc la sediul S.C. BORSENIA S.R.L., unde se desfășurau activități corespunzătoare obiectului principal de activitate al unității, respectiv – Tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase – CAEN rev.2 – 3822.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 45 minute în urma acestuia fiind afectată o hală de producție și mai multe autoturisme respectiv un autovehicul de transport greu.

În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a două persoane de sex masculin, la data și ora prezentei nefiind elucidate cu certitudine împrejurările care au generat evenimentul”, se arată în comunicatul transmis de ITM Prahova.

Sursa citată a precizat că societatea implicată este S.C. BORSENIA S.R.L. – persoană juridică română cu capital integral privat. Firma, înființată în 2004, are 17 salariați activi.

“Precizăm că la data și ora prezentei anagajatorul S.C. BORSENIA S.R.L. a comunicat ITM Prahova datele și informațiile prevăzute de disp. art. 26 și 27 din Legea nr. 319/2006 privind sănătatea și securitatea în muncă cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 108 și 109 din HG nr. 1425/2006 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 319/2006 privind sănătatea și securitatea în muncă. Potrivit informațiilor furnizate, sub rezerva verificărilor ulterioare, una din victime «se afla în incinta unității în calitate de vizitator, acesta fiind cunoscător în repararea centralelor termice, dorind să își repare un arzător propriu . În jurul orei 18:50, s-a auzit o pocnitură din hala de depozitare, urmată de un incendiu. Angajatul unității (n.n. cea de a doua victimă) încărcase într-un autotren cuburi de tip IBC goale, moment în care a încercat să acționeze cu extinctorul acesta a fost cuprins de flăcări, iar cea de a doua victimă (n.n. vizitatorul) când încerca să iasă din hală și să se urce în mașina proprie a fost prinsă și acesta de flăcări.» În cuprinsul aceleiași informări se menționează că «instalația nu se afla în funcțiune, iar rezervoarele de stocare materie primă și produse finite nu au fost afectate. Nu se cunosc cauze prezumtive, care au dus la producerea evenimentului»”, mai spun inspectorii de muncă.

Paznicul societății, în vârstă de 54 de ani, este pacientul transferat în Belgia, în timp ce a doua victimă, de 60 de ani, a fost transferată la AKH Viena.

Instituția a mai transmis că, “potrivit dispozițiilor art. 29 alin. 1 din Legea nr.319/2006 privind sănătatea și securitatea în muncă, având în vedere starea victimelor, respectiv incapacitate de muncă, cercetarea evenimentului se va realiza de către angajatorul victimei evenimentului, procesul verbal de cercetare fiind supus verificării și avizării inspectoratului teritorial de muncă, în cazul de față ITM Prahova”.

Ilustrație: ISU Prahova

Back To Top