Categorie: Actual

Peste 200 de percheziții au avut loc, miercuri, în București și 34 de județe, la o grupare bănuită că ar fi  falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat, a anunțat IGPR joi dimineață.

 

Polițiștii de la transporturi, cu sprijinul altor forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, au pus în executare 221 de mandate de percheziție domiciliară, în acest dosar. Acțiunea s-a desfășurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale.

“Din cercetări a reieșit că mai multe persoane s-ar fi organizat într-o grupare, care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licențe de pescuit, autorizații de pescuit calcan și atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum și un revolver și 59 de cartușe cu bile metalice, deținut ilegal”, a mai precizat, astăzi, Inspectoratul General al Poliției Române.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Foto: IGPR

Back To Top