Categorie: Actual

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, săptămâna trecută, că teza procurorului Codruț Olaru, membru CSM și conferențiar universitar, este plagiată „grosier”, așa că magistratul rămâne fără titlul de doctor în drept, anunță g4media.ro.

Olaru și-a susținut public lucrarea științifică în 2013, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), sub coordonarea actualului rector Tudorel Toader, ministru al Justiției în perioada 2017-2019, mai notează sursa citată.

Conform procedurilor, procurorul Codruț Olaru poate contesta decizia în termen de zece zile de la comunicarea acesteia, contestația sa urmând a fi analizată de CNATDCU. În cazul în care contestația e respinsă, retragerea titlului de doctor urmează a fi oficializată printr-un ordin al ministrului Educației.

Lucrarea lui Olaru a mai fost vizată de o sesizare de plagiat, înregistrată în 17 ianuarie 2018 și care a primit verdict de neplagiat în 30 martie 2020 din partea Consiliul General anterior al CNATDCU (2016 – 2020). Acel verdictul a fost fundamentat pe un raport comun în care cei trei experți – profesorii Emilian Stancu, Claudia Lemarchand Ghica și Teodor Bodoașcă – au admis că probele din sesizare demonstrează că Olaru a copiat în total, în teza sa, 26 de pagini – dar au socotit că procentul de „aproximativ 8%” ar fi prea mic pentru a declara lucrarea plagiată, mai scrie g4media.ro.

Citiți mai multe despre acest subiect pe g4media.ro.

Foto: zdbc.ro

Back To Top