Categorie: Actual

În cea mai mare parte a țării s-au îndeplinit, astăzi, dacă nu chiar de ieri, condițiile meteo la care intră în vigoare prevederile legale privind protejarea angajaților în perioadele cu temperaturi extreme.

“În situaţia în care în judeţul Prahova se vor înregistra temperaturi de peste 37 grade Celsius sau depăşirea pragului valoric al indicelui de confort termic (temperatură – umiditate), inspectorii de muncă vor monitoriza aplicarea de către angajatorii a prevederilor O.U.G. nr. 99/2000”, au informat reprezentanții instituției detaliind, miercuri, măsurile pe care angajatorii trebuie să le asigure în perioadele cu temperaturi ridicate:

A. Pentru ameliorarea condiţiilor de muncă:

-              reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice;

-              asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă;

-              alternarea efortului dinamic cu cel static;

-              alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

B. Pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor:

-              asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb;

-              asigurarea echipamentului individual de protecţie;

-              asigurarea de duşuri.

Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute mai sus, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, trebuie să ia următoarele măsuri:

a) reducerea duratei zilei de lucru;

b) eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11.00 şi după ora 17.00;

c) întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale. Măsurile se vor stabili dacă temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv.

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme ridicate se vor lua următoarele măsuri:

a)            asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru muncă la temperaturi crescute;

b)            asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate;

c)            trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme ridicate.

Inspectorii de muncă atrag atenția că nerespectarea prevederilor Ordonanţei 99/2000 se sancţionează cu amendă de la 1.500 – 2.500 de lei.

Ilustrație arhivă

Back To Top