Prospectele vaccinurilor anti-Covid Pfizer si Moderna au fost completate cu un avertisment special
Categorie: Actual

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite a adăugat un avertisment privind cazurile rare de inflamaţie cardiacă în prospectele vaccinurilor pentru Covid-19 ale Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Pentru fiecare vaccin, fişele informative pentru furnizorii de asistenţă medicală au fost revizuite pentru a include un avertisment care sugerează riscuri crescute de miocardită şi pericardită, în special după a doua doză şi cu apariţia simptomelor în câteva zile după vaccinare, a anunţat FDA, potrivit News.ro care citează agenția Reuters.

Din 11 iunie, peste 1.200 de cazuri de miocardită sau pericardită au fost raportate la sistemul de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinului din SUA (VAERS), din aproximativ 300 de milioane de doze de vaccin ARNm administrate.

Inflamatia cardiacă dupa administrarea vaccinului anti-Covid apare mai ales la bărbați

Statisticile au arătat că astfel de simptome au apărut mai des la bărbaţi, în săptămâna următoare celei de-a doua doze de vaccin.

Autorităţile de reglementare a sănătăţii din mai multe ţări au investigat cazuri de miocardită şi pericardită, mai frecvent întâlnite la bărbaţi tineri, după vaccinarea cu Pfizer sau Moderna, vaccinuri care se bazează pe tehnologia ARNm, mai relatează Reuters, potrivit News.ro.

 

Back To Top