CNMS Ploiesti, singura scoala din tara cu cinci candidati care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala
Categorie: Actual

Ministerul Educației a anunțat, duminică, pe 4 iulie, rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021. Peste 20.000 de contestații au fost depuse de candidați, la nivel național.

În Prahova, soluționarea contestațiilor nu a dus la o modificare a procentului mediilor peste 5. Ba chiar numărul candidaților din această categorie a scăzut cu 2, la nivel de județ, conform informațiilor publicate pe evaluare.edu.ro.

Există, însă, și vești bune, odată cu anunțarea rezultatelor finale. A crescut numărul mediilor de 10 pe județ, de la șase (VEZI DETALII) la opt. Ilinca Preda și Maria Ionescu, ambele absolvente de gimnaziu de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” Ploiești, au contestat notele primite la Matematică, iar recorectarea lucrărilor le-a adus câte un 10. Cu aceeași notă obținută și la Limba și literatura română, cele două au intrat în galeria absolvenților de 10 din județul Prahova și au contribuit, alături de colegii lor Sara Dumitrescu, Matei Faur și Ștefan Sturzu, la stabilirea unui record național al examenului. CNMV Ploiești a devenit, astăzi, școala din țară cu cele mai multe medii de 10 la Evaluarea Națională 2021.

Back To Top