Trafic de droguri, pe Valea Prahovei
Categorie: Actual

O grupare care comercializa droguri de risc și de mare risc în stațiunile de pe Valea Prahovei a ajuns în atenția procurorilor. Marți, mai multe descidenri au avut locîn acest dosar, în Prahova și Brașov, iar 72 de persoane au fost ridicate pentru audieri.

Acțiunea de marți a fost derulată de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița. 11 percheziții domiciliare au fost efectuate în Prahova și Brașov, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.

Drogurile, comercializate cu 60-100 lei/gram

“Începând cu luna octombrie 2019, polițiștii și procurorii au documentat activitatea unei rețele infracționale, formată din 11 persoane, ce ar fi acționat în stațiunile Sinia, Bușteni și Azuga, de pe Valea Prahovei.

În cauză s-a reținut faptul că, mai multe persoane au desfășurat activități de deținere și comercializare de droguri de risc și mare risc către diverși consumatori de pe raza localităților Sinaia, Azuga și Bușteni, la prețul de 60 lei gramul de canabis, 60 lei comprimatul de ecstasy și 100 de euro gramul de cocaină.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate: aproape 250 de grame de canabis, 15 grame de ketamină, 10 grame de amfetamină, 7 comprimate MDMA, un gram de cocaină, un timbru LSD, 7 grindere, 3 cântare electronice, 11 telefoane mobile, 3 pistoale cu aer comprimat, 2 manşoane pentru pistol cu aer comprimat, ambalaje pentru consumul și distribuția drogurilor, precum și diferite sume de bani.  

72 de mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploiești, pentru audieri”, a anunțat DIICOT Ploiești.

Din cercetări a reieșit faptul că membrii grupării ar fi comercializat cannabis, cocaină, MDMA şi amfetamină către consumatori, până în prezent fiind identificate 60 de persoane care s-ar fi aprovizionat cu droguri pentru consum, de la aceștia, menționează și un comunicat al IJP Prahova.

La activități au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești și Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Back To Top