ajutor pentru busteni
Categorie: Actual

Primarul orașului Bușteni, Mircea Corbu, a mulțumit, prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, tuturor celor implicați în activitățile de sprijinire a celor afectați de inundații în localitate. De asemenea, primarul Bușteniului a făcut un apel către cetățeni și societăți comerciale de a fi solidari cu cei care și-au văzut locuințele distruse de viituri și a anunțat că oricine va avea posibilitatea să doneze îmbrăcăminte, mobilier, electrocasnice sau sume de bani.

„ Astăzi am continuat munca în gospodăriile vecinilor noștri afectați în urma dezastrului. Cantitatea de moloz, reziduri este imensă, așadar vom continua și zilele următoare să fim alături de cei în nevoie.

În ciuda oboselii, care ne încearcă pe toți uneori, este minunat să vedem o comunitate unită, oameni dispuși să lucreze fără nicio plată sau alte interese meschine, într-o căldură doborâtoare, doar ca să își ajute aproapele. Este mai mult decât ajutor, este sacrificiu și aceasta înseamnă să îți iubești aproapele!

În aceste zile am putut să vedem mult mai clar, pregatirea și rezistența echipelor Salvamont Bușteni, Jandarmeria Montană, Pompieri,  Poliția Română, Poliția Locală...pe scurt, suntem mândri de voi!

De asemenea, mulțumim voluntarilor adevărați, care sunt zi de zi alături de familiile afectate, pe hainele cărora chiar s-a văzut noroiul de atâta muncă, acei voluntari care nu au venit doar să facă poze sau filmări și campanie electorală. Oamenii au acum nevoie de ajutor, nu de "veste anti-glonț" cu imprimeuri colorate.

Mâine continuăm! Mai este încă multă muncă, dar pas cu pas, cu ajutorul lui Dumnezeu și al oamenilor binevoitori, vom reconstrui ceea ce a fost distrus! Vă rugăm să fiți în continuare înțelegători și răbdători, în primă instanță am acționat în gospodăriile cel mai grav afectate, urmând să ajungem în toate gospodăriile.

Rețeaua de apă potabilă și canalizare este încă afectată, Hidro Prahova lucrează în continuare pentru remedierea situației grave care s-a produs. Îndemnăm în continuare la calm, vă asigurăm că rezolvarea defecțiunilor este urgentată pe cât posibil și este o prioritate pentru noi.

Rugăm familiile afectate să scoată mobilierul, electrocasnicele și alte obiecte distruse în fața caselor (dacă este posibil), urmând ca acestea să fie ridicate gratuit de mașinile trimise de Primăria Bușteni. Dacă nu aveți posibilitatea de a muta obiectele vă rugăm să ne cereți sprijinul.

Apel către cetățeni, companii și alte organizații!

Dorim să rămânem în continuare solidari alături de familiile încercate, care au pierdut munca de-o viață, lucruri agonisite cu greu, distruse în câteva minute.

Începând din 23.07.2021 vom deschide Sala de Sport, din zona Telecabinei, pentru a primi donații de mobilier, electrocasnice, alte obiecte casnice, îmbrăcăminte/încălțăminte. Este obligatoriu ca obiectele donate să fie funcționale (de preferat noi, dar nu obligatoriu), în stare cât mai bună, hainele să fie curate și împachetate corespunzător. Dacă nu aveți posibilitatea să le aduceți, vom trimite o mașină să le ridice de la dumneavoastră. De asemenea, vom pune la dispoziția dumneavoastră contul Primăriei pentru a putea dona bani pentru acoperirea reparațiilor și a altor costuri. Pentru persoanele juridice vom pune la dispoziție contracte de sponsorizare (disponibile spre descărcare pe site-ul primăriei și pagina oficială de facebook)”, a transmis Mircea Corbu, primarul orașului Bușteni.

Back To Top