Controle de noapte Politie - RAR in Ploiesti
Categorie: Actual

Acțiunile derulate de polițiștii de la Rutieră, în Prahova, în ultimele 24 de ore, s-au lăsat nu doar cu sancțiuni, ci și cu dosar penale.

O acțiune de amploare a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Ploiești. Verificările au fost derulate de polițiștii rutieri împreună cu specialiștii RAR, care au urmărit în special combaterea abaterilor comise de conducătorii de motociclete și verificarea stării tehnice a vehiculelor.

IJP Prahova a anunțat, sâmbătă, că după verificarea a 48 de autoturisme și 17 motociclete au fost constatate 32 de contravenții, dintre care 22 în legătură cu defecțiuni tehnice ale vehiculelor. Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la 8.410 lei, iar 12 cărți ale vehiculelor au fost reținute, șapte dintre ele pentru motociclete.

Ploieștean depistat drogat, la volan, în zona de vest

„În jurul orei 00.50, în cadrul acțiunii pe care o desfășurau, polițiștii au oprit pentru control, în zona de vest a Ploieștiului, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din municipiu. Bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor cu efect psihoactiv”, a anunțat IJP Prahova.

Dosare penale și pentru conducere sub influența alcoolului

Și un șofer de 39 de ani, din Urlați, s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat vineri, în jurul orei 17.30, pe raza localității, conducând sub influența alcoolului.

Un alt caz a fost înregistrat azi-noapte. “Polițiștii Secției de Poliție nr.6 Ciorani, în timp ce executau serviciul de supraveghere și control al traficului, în comuna Boldești Grădiștea, au oprit pentru control un autoturism care circula din direcția satului Grădiștea. Întrucât, bărbatul de 21 de ani, emana halena alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, indicând valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a anunțat IJP Prahova.

În ambele cazuri, conducătorii auto au fost duși la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, iar polițiștii au întocmit dosar penal.

Foto ilustrație

Back To Top