turul romaniei traseu 2021
Categorie: Actual

Federația Română de Ciclism a anunțat organizarea celei de-a 54-a ediții a Turului României.

Cel mai important eveniment de ciclism din țară se va desfășura în perioada 31 august – 5 septembrie și va include cinci etape, penultima dintre ele având un traseu care pornește din Brașov, pe Valea Prahovei, apoi prin Ploiești, spre Capitală.

„Mica Buclă”, așa cum mai este cunoscut evenimentul, este inclusă în calendarul competițional european al Uniunii Cicliste Internaționale, care în 2019 a promovat competiția românească la categoria 2.1. Calificativul permite ca la Turul României să ia parte și echipe profesioniste care participă în Turul Franței sau al Italiei, echipe semi-profesioniste, continentale și naționale.

“Anul acesta ne dorim să aducem cât mai mulți spectatori pe traseu pentru a încuraja cicliștii și a trăi intens alături de aceștia emoția și adrenalina competiției. Organizarea Turului României se desfășoară sub egida Federației Române de Ciclism, prin implicarea lui Alex Ciocan, președinte FRC. Competiția este un eveniment unic, ce promovează România, tradiția, sportul și diversitatea”, au transmis reprezentanții Federației Române de Ciclism, organizatorul competiției.

Programul Turului României, ediția din 2021

Festivitate deschidere (31 august) – prezentare echipe la Timișoara

Etapa 1 (1 septembrie): Timișoara – Lugoj – Caransebeș – Hațeg – Hunedoara - Deva

Etapa 2 (2 septembrie) : Deva – Orăștie – Sebeș – Poiana Sibiului – Gura Râului – Păltiniș

Etapa 3 (3 septembrie): Sibiu – Agnita – Făgăraș – Poiana Mărului – Zărnești – Bran – Brașov

Etapa 4 (4 septembrie): Brașov- Valea Prahovei – Ploiești - București

Etapa 5 (5 septembrie): circuit în București

Back To Top