ministrul cimpeanu isi tine opera la secret
Categorie: Actual

Jurnalista Emilia Şercan susține, într-un articol publicat de pressone.ro, că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, refuză să-și facă publică lista de lucrări științifice pe care le-a semnat în calitate de autor sau coautor.

Cîmpeanu nu este doar ministru al Educației. Este profesor universitar, conducător de doctorate și rector suspendat la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) București. Este, de asemenea, președinte suspendat al Consiliului Național al Rectorilor (CNR). Este membru în nu mai puțin de trei academii: Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN), Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Șișesti” și Academia de Științe Tehnice din România. Opera științifică definește activitatea oricărui cercetător sau cadru didactic din învățământul universitar, cu atât mai mult activitatea unui triplu academician, așa cum este Sorin Cîmpeanu.

Nu sunt informații de interes public?

Emilia Șercan i-a solicitat ministrului, pe 2 iulie, să îi pună la dispoziție lista de lucrări științifice dar răspunsul a fost unul halucinant. Sorin Cîmpeanu a invocat faptul că este un ziarist „suficient de bun încât să o obțină singură”. Șercan a trimis, pe 8 iulie, o cerere oficială la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Cum după cele zece zile prevăzute de Legea nr. 544/2001 a liberului acces la informațiile publice nu a primit niciun răspuns, pe 19 iulie a trimis la USAMV o reclamație administrativă. Pe 27 iulie a reușit să vorbescă la telefon cu rectorul interimar al USAMV, Răzvan Ionuț Teodorescu, căruia i-a cerut lămuriri despre răspunsul la solicitarea de acces la informații. Ulterior, acesta nu a mai răspuns nici la apeluri și nici la sms. Refuzul explicit al USAMV a venit în scris, printr-un document oficial, pe 3 august 2021, iar motivarea răspunsului este de-a dreptul năucitoare: „informațiile solicitate nu fac parte din categoria informațiilor de interes public”.

Citește tot articolul AICI. 

Back To Top