rar prahova sediu
Categorie: Actual

DGA Prahova a anunțat, marți, că doi inculpați au încheiat acorduri de rcunoaștere a vinovăției, într-un dosar referitor la intervenția unuia dintre ei pentru redobândirea unui certificat de înmatriculare, de la RAR Prahova, document reținut în cazul unui autoturism cu defecțiuni.

“Ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus încheierea a două acorduri de recunoaștere a vinovatiei, cu aplicarea, pentru fiecare dintre cei doi inculpați, a unei pedepse de 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, respectiv cumpărare de influență, unul dintre inculpați fiind cercetat sub măsura controlului judiciar”, informează DGA.

Un inculpat a plătit ca să redobândească actul fără a repara mașina

Potrivit ofițerilor DGA, în cursul lunii februarie 2021, în timp ce se deplasa în municipiul Ploiești, cu autoturismul personal, unul dintre cei doi inculpați a fost oprit de organele de poliție, care i-au reținut certificatul de înmatriculare a autoturismului, eliberându-i o dovada cu drept de circulație. “În cursul aceleiași luni, inculpatul în cauză s-a prezentat la sediul Registrului Auto Român, filiala Prahova, cu autoturismul personal pentru efectuarea procedurilor specifice privind redobândirea certificatului de înmatriculare. Cu această ocazie,  în timp ce se afla la intrare pe rampa de acces în hală, doi ingineri din cadrul R.A.R. au verificat vizual autoturismul și i-au comunicat inculpatului faptul că mașina nu corespunde din punct de vedere tehnic. Ulterior, acesta a apelat la o persoană, inculpată și ea în cauză, despre care știa că își poate trafica influența asupra unor funcționari ai R.A.R. Prahova și ar putea să intervină pe lângă aceștia, în sensul redobândirii certificatului de înmatriculare. Respectiva persoană a pretins suma de 400 de lei în scopul traficării influenței, solicitându-i conducătorului auto să se întâlnească în curtea R.A.R.”, a mai detaliat sursa citată.

Undă verde pentru autoturismul defect

Cei doi s-ar fi întâlnit la sediul R.A.R. Prahova, unde, potrivit DGA, “inculpatul a preluat autoturismul, care prezenta în continuare defecțiuni, și l-a introdus în hala R.A.R. Acesta a discutat direct cu un inginer, ulterior primind documentul referitor la verificarea tehnică a mașinii, fiindu-i comunicat că a fost declarat admis și își poate redobândi certificatul de înmatriculare”.

Back To Top