Vietile jurnalistilor si ale rudelor lor din afganistan sunt in pericol
Categorie: Actual

Viețile jurnaliștilor și ale familiilor lor se află în pericol acut în Afganistan. Talibanii nu se dau înapoi de la asasinate țintite, după cum o demonstrează cazul unui colaborator DW.

Luptători talibani au ucis un membru al familiei unui jurnalist al Deutsche Welle din Afganistan și au rănit grav un altul. Talibanii îl căutau pe jurnalistul DW, mergând din casă în casă încercând să-l găsească pe acesta. Jurnalistul se află însă deja în Germania. Mai multe rude ale acestuia au reușit să scape în ultimul moment iar acum fug din calea talibanilor.

Se fac căutări organizate

Președintele director-general al DW, Peter Limbourg, a condamnat crima de joi și a cerut guvernului german să acționeze: "Uciderea de către talibani a unui membru al familiei redactorului nostru este o tragedie care arată pericolul acut în care se află toți angajații noștri din Afganistan și familiile lor. Talibanii efectuează la Kabul și în provinciile afgane căutări organizate după jurnaliști. Timpul (în care putem să-i salvăm) se scurge rapid!"

Back To Top