cautari bucegi salvamont sinaia
Categorie: Actual

Salvatorii montani din Prahova au căutat, vreme de mai bine de 36 de ore, un tânăr care sâmbătă anunțase că s-a rătăcit pe un traseu din Bucegi, iar ulterior nu a mai putut fi contactat.

În sprijinul salvamontiștilor au fost trimiși și câțiva lucrători ISU.

Bărbatul de 36 de ani a fost căutat sâmbătă seară, în noaptea de sâmbătă spre duminică și ieri, toată ziua, iar operațiunea a fost reluată luni dimineață (VEZI DETALII).

Dispărutul era la domiciliu

Luni, în jurul orei 12.20, ISU Prahova a anunțat că operațiunea a fost sistată odată ce s-a aflat că tânărul era, de fapt, acasă.

“În curs zilei de astăzi a continuat operațiunea de căutare a persoanei dispărute (B-36 ani) pe munte în data de 21.08.2021. La solicitarea Salvamontului,  ISU Prahova a participat la această misiune cu 6 pompieri. Căutările au fost sistate după ce s-a primit informația ca persoana dispărută se afla la domiciliu”, au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Zeci de salvatori au cutreierat traseele montane, în timp ce "dispărutul" era acasă

"După 3 zile de căutări, zi și noapte, de la apelul de urgență lansat de cel cu probleme, după un efort deosebit a zeci de salvatori, după resurse umane, materiale și financiare consumate, abia acum cel dispărut a binevoit să își pornească telefonul și astfel să aflăm că el se afla bine mersi la domiciliu. Noi nu mai putem spune nimic, astfel de situații depășesc capacitatea noastră de înțelegere...
Căutările tânărului de 36 de ani rătăcit pe traseul Piciorul Pietrei Arse au fost reluate în aceasta dimineață, la acțiune fiind mobilizați 18 salvamontiști din cadrul formațiilor Salvamont Prahova, Sinaia și Bușteni, 6 pompieri și 3 jandarmi", a transmis Dispeceratul Național Salvamont.

 

Foto: Salvamont Sinaia

Back To Top