Categorie: Actual

Viorel Hrebenciuc, fost deputat PSD, a fost condamnat, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV. În acest dosar au mai fost condamnați fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ștefan, fosta șefă a CNA Laura Georgescu și Narcisa Iorga, fost membru CNA. Decizia este definitivă.

Magistrații Curții de Apel București au respins apelurile declarate de fosta șefă a CNA Laura Georgescu, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc Viorel și fostul primar Gheorghe Ştefan împotriva sentinţei penale pronunţate în decembrie 2019 de Tribunalul Bucureşti. Astfel, magistrații au decis:

  • fostul primar Gheorghe Ștefan - majorarea pedepsei de la 3 ani şi 9 luni închisoare la 4 ani şi 6 luni închisoare.
  • Narcisa Iorga, fost membru CNA - 3 ani de închisoare cu suspendare
  • Laura Georgescu, fost șef CNA - 4 ani şi 4 luni de închisoare

Viorel Hrebenciuc a fost acuzat de DNA că s-a implicat pentru a determina funcţionari din Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV - controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan "Pinalti". Narcisa Iorga a fost acuzată de DNA că i-ar fi sugerat lui Gheorghe Ştefan în ce mod se poate redobândi licenţa şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc.

Back To Top