Categorie: Actual

De la reluarea cursurilor, în mai puțin de o săptămână, șapte clase și o grupă de copii din Prahova au intrat în scenariul roșu, ca urmare a confirmării unor cazuri Covid.

Datele centralizate până acum arată că au trecut în scenariul roșu, ca urmare a confirmării unor cazuri Covid:

Colegiul Național “Regina Maria” Ploiești – 1 clasă

Colegiul Național “I. L. Caragiale” Ploiești – 1 clasă

Școala Puchenii Mari – 1 clasă

Școala Telega – 1 clasă

Grădinița nr. 38 Ploiești – 1 clasă

C. N. “Nicolae Grigorescu” Câmpina – 3 clase

Focar la Schuller și într-o unitate de învățământ

“Astăzi, 16 septembrie 2021, pe raza judeţului nostru au fost înregistrate alte 2 focare active (unul la o unitate sanitară - Spitalul Municipal Ploiești - 3 cazuri; unul la o unitate de învățământ - 4 cazuri) , ajungându-se la un total de 7 focare de Covid-19 raportate în această lună (VEZI DETALII).

În urma anchetei epidemiologice, contacții identificați au fost carantinați, iar în locațiile respective au fost luate măsuri de dezinfecție curentă și terminală pentru suprafețe, cu firmă specializată”, a anunțat, joi, și Prefectura Prahova.

Măsurile prevăzute în urma cazurilor confirmate în unități de învățământ

> Suspendarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe se dispune, la propunerea consiliului de administrație al unității de învățământ, pentru o perioadă de 14 zile la apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

> În situația în care în aceeași sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile cu prezență fizică pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.

> Elevii din schimbul următor continuă cursurile cu prezență fizică după o dezinfectare prealabilă a sălii de clasă.

> Cursurile pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care se testează și rezultatul este negativ.

> Testarea elevilor se realizează în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv de către cadrul medical din unitatea de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB. Până la efectuarea testului, elevii continuă activitatea didactică în regim on-line. Elevii care nu se prezintă la testare reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.

> Prin excepție de la prevederile alin. (1), elevii claselor VII— XII/XIII, vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum și elevii care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 14 zile de la data testului pozitiv, pot continua cursurile cu prezența fizică.

114 cazuri noi confirmate, joi, în Prahova

În ultimele 24 de ore, în județ au fost efectuate 853 de teste, în urma cărora au fost confirmate 114 cazuri noi, a anunțat joi Prefectura Prahova. În același interval au mai fost înregistrate și trei decese, la trei femei infectate cu Covid. Pacientele prezentau comorbidități.

Autoritățile județene au mai anunțat, joi, că sunt ocupate 179 din cele 380 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19. La ATI-Covid au fost raportate ca fiind ocupate toate cele 22 de locuri.

În prezent, rata infectărilor, pe județ, este de 0,94 la mie. Situația pe localități poate fi consultată AICI.

Back To Top