Categorie: Actual
prostituateÎn ultima săptămână, Poliţia Municipiului Ploieşti a desfăşurat mai multe acţiuni pentru stoparea fenomenului cerşetoriei şi prostituţiei, manifestări în cadrul cărora poate fi inclusă şi prezenţa copiilor străzii, a spălătorilor de parbrize şi vânzătorilor ambulanţi care oferă spre vânzare diferite bunuri pe perioada staţionării autoturismelor la semafor.

Un alt aspect urmărit a fost depistarea şi sancţionarea conducătorilor atelajelor hipo care circulă pe străzile din municipiu, unde circulaţia este interzisă pentru astfel de vehicule.

În urma celor 7 acţiuni desfăşurate au fost obţinute următoarele rezultate:
- sancţiuni aplicate la cerşetorie = 31
- sancţiuni la căruţaşi = 15
- sancţiuni la prostituţie = 3
- sancţíuni comercianţí ambulanţí = 28
- total sancţiuni aplicate = 134, în valoare de 33.845 lei.

În acelaşi interval, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au organizat şi executat 7 acţiuni pe raza municipiului Ploieşti:

- în zona centrală s-a acţionat pentru combaterea opririlor şi staţionărilor neregulamentare;
- în zona Cartierului "Mihai Bravu" şi Cartierului „Dorobanţul", s-a acţionat pentru combaterea neregulilor comise de către conducătorii de atelaje hipo,

moto/motociclete/mopede, biciclete, auto înmatriculate în alte state, transport marfă şi persoane.
- pentru combaterea curselor ilegale au fost organizate două acţiuni, în zona „Sala Sporturilor", B-dul Republicii-Cartier Albert, B-dul Bucureşti şi B-dul Petrolului, ocazie cu nu au fost constatate nereguli pe această linie.
Totodată, au fost organizate acţiuni privind verificare modului în care este respectată acordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept, şi echiparea regulamentară a autovehiculelor cu anvelope de iarnă, pe sectoarele de drum şi intervalele în care acest lucru a fost necesar.
În perioada 02-08.02.2012, lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale Ploieşti au organizat şi desfăşurat activităţi specifice pentru combaterea infracţiunilor de furt din buzunare, atât în mijloacele de transport în comun, cât şi în zonele aglomerate, reuşindu-se prevenirea săvârşirii de astfel de fapte pe raza de competenţă: în ultima săptămână nu a fost înregistrată nicio infracţiune de acest gen.
La nivelul Poliţiei Municipiului Ploieşti au fost luate măsuri ca în zona parcurilor şi locurilor de joacă pentru copii să fie intensificate activităţile de patrulare, pentru prevenirea distrugerii de bunuri şi depozitării de gunoaie, precum şi pentru depistarea persoanelor care comit astfel de fapte.
În această perioadă, Poliţia Municipiului Ploieşti a acţionat independent şi în colaborare cu Poliţia Locală Ploieşti, pentru identificarea persoanelor fără adăpost şi conducerea acestora la Centrele de Noapte pentru Persoane fără Adăpost.
Astfel, au fost identificate 6 de persoane fără adăpost. 4 dintre acestea au fost conduse la cele două centre, celelalte persoane refuzând acest lucru.

Back To Top