Categorie: Actual

Purtarea măştii de protecţie pe stradă redevine obligatorie în România! Un ordin comun de miniştri, care ar urma să apară astăzi în Monitorul Oficial, impune purtarea măştii în spaţii publice deschise în toate localităţile unde rata de infectare a depăşit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.

Cseke Attila, ministrul Sănătății, și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, au semnat miercuri un ordin prin care purtarea măștii de protecție e obligatorie în toate spațiile publice deschise în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6 cazuri la o mie de locuitori, potrivit G4Media. Măsura se va aplica din momentul în care ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial, fiind de aşteptat ca acest lucru să se întâmple tot astăzi.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise doar persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, prin hotărâri ale comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, potrivit sursei citate.

Back To Top