Categorie: Actual

Deputatul PNL de Prahova Mircea Roșca a anunțat că a respins, în cadrul Comisiei pentru Drepturile omului, proiectul de lege privitor la certificatul verde pentru libera circulație.

„Recomand colegilor deputați să îmi urmeze exemplul când această lege va ajunge în plen. Drepturile fundamentale garantate de Constituție nu pot fi încălcate. Am ales să fac asta pentru că libertatea de a alege primează. Indiferent de interese, frici, calcule politice sau sociale. Dreptul la integritatea fizică, la liberă circulație, la a nu fi discriminat în nici un mod sunt consfințite de Constituție. Drepturile nu pot fi restrânse oricum.

Avem libertatea și datoria de a construi propriul model de decizie. Nu suntem obligați să legiferăm la pachet legi sub „efectul de turmă”, pentru că ni se recomandă exemplul altor țări din Europa care au votat într-un fel.

Nu votez blamând o categorie sau alta, Vaccinați vs. Nevaccinați. Ambele categorii pot, spun specialiștii, transmite virusul.

Militez pentru accesul la vaccinare, pentru posibilitatea de a alege liber dacă te vaccinezi sau nu, iar dacă alegi să nu te vaccinezi pledez pentru accesul la testarea subvenționată de stat. Putem fi informați, liberi și în siguranță doar dacă avem posibilitatea de a afla în orice moment cum stăm cu propria imunitate, singura ce garantează total sănătatea noastră”, a transmis deputatul Mircea Roșca.

Back To Top