Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

vaccin antigripal
Categorie: Actual

Ministerul Sănătății a anunțat că, săptămâna viitoare, la nivel național va începe campania de vaccinare anti-gripală aferentă sezonului rece 2021 – 2022.

Aproximativ 2 milioane de doze de vaccin anti-gripal vor fi livrate, în acest sezon, direcțiilor de Sănătate Publică, pentru a fi distribuite medicilor de familie.

“Ministerul Sănătății a încheiat semnarea contractului în baza căruia vor fi livrate primele 300 000 doze de vaccin gripal, urmând ca în perioada imediat următoare să fie livrate alte 1 000 000 de doze pentru continuarea imunizărilor. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe tranșe, la fel ca în anii trecuți. Direcţiile de sănătate publică vor trimite dozele de vaccin cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare în vederea începerii imunizărilor”, au transmis reprezentanții MS.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită derulate de Ministerul Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

“Deși procedura anuală în baza acordului cadru încheiat în 2019 pentru achiziția vaccinului gripal a fost finalizată în luna martie a acestui an, eu când am ajuns în minister nu era semnat niciun contract. Am cerut să se realizeze toate demersurile legale pentru semnarea contractelor și începerea în regim de urgență a campaniei de vaccinare antigripală gratuită. Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin cu alte 700 000 de doze, până la cantitatea de 2 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Mențiuni în privința persoanelor vaccinat anti-Covid

Medicii au precizat că o persoană care s-a vaccinat anti-COVID și face parte din categoriile la risc poate primi și vaccinul gripal. Totodată, aceștia au lansat un nou apel la respectarea regulilor de igienă, spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun,  folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, utilizarea măștilor de protecție în locuri aglomerate și spații închise sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratoria, mai atrag atenția specialiștii.

Back To Top