cursuri online scoli
Categorie: Actual

Cursuri suspendate în zeci de școli din Prahova, până pe 24-25 octombrie, ca urmare a confirmării unor cazuri Covid, în ultimele trei zile. Situația la zi a fost publicată, luni seară, de Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Potrivit listei furnizate de ISJ, în perioada 9-11 octombrie au trecut la Scenariul 2 (cursuri on-line) 106 clase și grupe de preșcolari în care, în acest interval, au fost confirmate cazuri Covid.

Cursuri de la distanță la confirmarea unui caz Covid

Un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății prevede suspendarea activității fizice și organizarea de cursuri on-line, timp de două săptămâni, la clasele/grupele în care este confirmat un caz Covid. “La data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul grupelor/claselor, se suspendă activitatea cu prezența fizică la nivelul întregii unități de învățământ, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB”, se mai arată în documentul emis la începutul acestei luni.

În această situație este, în prezent, Colegiul Național “Mihai Viteazul” Ploiești (VEZI DETALII).

Ordinul mai menționează că activitatea pentru grupa/clasa suspendată poate fi reluată “cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care prezintă rezultatul certificat negativ al testului antigen rapid sau RT-PCR realizat în ultimele 24 de ore”, dar și că elevii care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.”

Peste 1.300 de infectări în școli, de la începutul anului școlar

Într-o situație transmisă luni de ISJ Prahova, autoritățile menționează că, în doar o lună de cursuri, în unitățile de învățământ au fost confirmate aproximativ 1.300 de cazuri Covid, din care peste 1.000 în rândul elevilor și preșcolarilor și mai mult de 300 în rândul cadrelor didactice (VEZI DETALII).

Lista claselor și grupelor cu activitate on-line în următoarele două săptămâni

lista scoli 11 oct 1

lista scoli 11 oct 2

lista scoli 11 oct 3

 

 

Back To Top