Categorie: Actual
regele_ordin_maltaÎn perioada 29 - 30 ianuarie 2012, Majestatea Sa Regele Mihai I s-a aflat într-o vizita oficială de două zile la Roma, la invitaţia Alteţei Sale Eminentisime Fra' Mattew Festing, Principe şi Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta.

Majestatea Sa Regele Mihai a participat la Palatul Magistral din Roma, la un dejun oferit în onoarea Majestăţii Sale de Alteţa Sa Eminentisimă Fra' Mattew Festing.

Alături de Majestatea Sa Regele şi de Suveranul Ordinului au luat parte la dejun membri ai Familiilor Regale din Austria, Italia şi Germania. Regele Mihai a fost însoţit la dejun de Andrew Popper, Şeful Onorific al Casei Majestăţii Sale Regele.

Din partea ordinului Suveran Militar de Malta au participat la dejun Marele Comandant, Excelenta Sa Fra' Carlo d'Ippolito din Santippolito, Marele Cancelar al Ordinului, Jean Pierre Mazery, Vice Preşedintele Consiliului Guvernului, Marchizul Fausto Solaro del Borgo.

Majestatea Sa a discutat cu Marele Maestru activitatea depusă în scopuri de caritate în România. S-a amintit că în acest an se împlinesc 80 de ani de relaţii diplomatice între Ordinul Suveran Militar de Malta şi ţara noastră. Marele Maestru a pus în evidenţă rolul Familiei Regale a României şi relaţiile istorice cu Ordinul de Malta.

Majestatea Sa a oferit Marelui Maestru medalia jubiliară şi o cutie din piele realizată de artistul Dan Coma pentru păstrarea corespondenţei.

Marele Maestru a oferit Majestăţii Sale volumul legat în piele "The Order of Malta" cu dedicaţie.

Majestatea Sa Regele Mihai a mai participat şi la un dineu oferit de Excelenţa Sa domnul Bogdan Tătaru-Cazaban, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun. La dineu a luat parte şi Excelenţa Sa domnul Victor Răzvan Rusu, ambasadorul României la Roma precum şi personalităţi publice din capitala Italiei.

Back To Top