Categorie: Actual

Unul din turnurile istorice ale Rafinăriei Petrotel Lukoil va fi demolat astăzi. Conducerea Rafinăriei susține că operațiunea nu prezintă niciun risc pentru cetățeni.

Astăzi, unul din turnurile de răcire istorice ale Rafinăriei Petrotel Lukoil va fi demolat. Operațiunea, desfășurată sub supravegherea Jandarmeriei și Poliției, va fi derulată de o firmă specializată în domeniu, la fel cum s-a procedat în cadrul operațiunilor anterioare de demolare a unui turn vechi, neutilizat. Conducerea Rafinăriei asigură cetățenii că detonarea nu prezintă niciun risc, în afara disconfortului auditiv.  

Rafinăria Lukoil, oprită pentru revizie

În urmă cu câteva zile, reprezentanții Petrotel-Lukoil au anunțat că rafinăria este oprită pentru revizie în perioada 15 octombrie – 29 noiembrie. „Oprirea unităților va fi efectuată în conformitate cu reglementările tehnologice și procedurile interne. Pentru a minimiza impactul asupra mediului în timpul reviziei, va fi efectuată monitorizarea constantă a calității aerului la stațiile de monitorizare «Moara Noua» și «Laguna». Se vor lua măsurători zilnice, suplimentare în diferite puncte din municipiul Ploiești”, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții companiei.

Citiți și: Rafinăria Petrotel-Lukoil, oprită pentru revizie, până la finalul lui noiembrie

Back To Top