sora
Categorie: Actual

Mihai Șora a reacționat pe rețelele de socializare imediat după ce președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe generalul Nicolae Ciucă pentru funcția de premier al României. „Istoria de un secol pe care o duc în spate spune că preeminența puterii militare asupra celei civile nu a rămas niciodată fără consecințe dezastruoase pentru omul de rând”, a scris Mihai Șora pe pagina de Facebook.

„Pentru că nu-i cunosc – punct cu punct, a mic, b mic – faptele de arme și pentru că nu obișnuiesc să vorbesc decât despre ceea ce cunosc, nu mă voi exprima în legătură cu aptitudinile generalului Nicolae Ciucă. Este posibil (și chiar plauzibil) să fie un om de ispravă, demn de stelele pe care le poartă. Ceea ce cunosc, însă, este istoria de un secol pe care o duc în spate. Iar ea spune că preeminența puterii militare asupra celei civile nu a rămas niciodată fără consecințe dezastruoase pentru omul de rând.

P.S. Și nu-i aduceți, vă rog, în discuție pe de Gaulle și Eisenhower: împrejurările istorice nu sunt deloc aceleași; nici nu suportă comparație”, a scris filozoful Mihai Șora, în vârstă de 104 ani, pe Facebook.

Citește și Filosoful Mihai Şora: „Vom deveni în curând provincie rusească, dacă nu ne adunăm”

Back To Top