aglomeratie de vaccinati cu prima doza la ploiesti
Categorie: Actual

Aglomerație înregistrată în ultimele zile la centrul de vaccinare amenajat în sala de sport a Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești. Peste 1100 de persoane se vaccinează în fiecare zi. Dintre acestea peste 700 sunt oameni care vin la vaccin pentru prima doză. La un simplu sondaj de opinie, proaspeții vaccinați nu par a fi impresionați de tragediile zilnice și de riscurile mortale ale lipsei de imunizare, ci mai degrabă oamenii par a fi determinați să facă vaccinul pentru a evita restricțiile sociale care se impun.

Vaccinați și nevaccinați - tragedia în cifre

România raportează sâmbătă 446 de decese COVID, dintre care 437 survenite în ultimele 24 de ore şi 9 incluse cu întârziere în bilanţ. Totodată, numărul pacienţilor internaţi în secţiile de terapie intensivă a ajuns la 1.854. Până astăzi, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.550.203 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), dintre care 6.975 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, în timp ce 1.313.756 de pacienți au fost declarați vindecați, arată bilanţul oficial din 23 octombrie. Sunt foarte puțin vaccinați la urgențe, în continuare procentul de nevaccinați din ATI depășind 95 la sută.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.261 cazuri noi de persoane infectate, dintre care 161 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Citește și: Austria vrea să introducă lockdown doar pentru nevaccinați. „Este pandemia nevaccinaților”

Back To Top