sediu Poșta Română
Categorie: Actual

Poșta Română a informat, luni, că „asigură clienților săi acces total la serviciul universal în toate subunitățile poștale, în condiții de siguranță, în contextul suplimentării măsurilor de limitare a răspândirii infectării cu SARS-Cov-2”. Mențiunile vin după ce în spaţiul public au apărut speculații potrivit cărora accesul persoanelor în oficiile poștale va fi condiționat de prezentarea certificatului verde.

Conform interpretărilor apărute în spațiul public, accesul ar fi urmat să fie restricţionat inclusiv unor categorii care aveau de ridicate, de la ghișeele Poștei Române, sume asimilate prestațiilor sociale.

VEZI ȘI: CNSU a adoptat, luni, o nouă listă cu restricții și excepții

„Toți clienții Poștei Române, care au probleme de rezolvat la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților noastre fără a prezenta certificatul verde. Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile așa cum au făcut-o și până acum!”, au transmis reprezentanții companiei după speculațiile apărute în spațiul public, că accesul celor fără Certificat verde ar fi interzis în oficiile poștale, inclusiv în cazul  pensionarilor și al părinților care ridică banii din pensii și alocații pentru copii.

Măsuri valabile în spațiile care aparțin de Poșta Română

“La intrarea în oficii, nu solicităm prezentarea Certificatului verde, prin care să faceți dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar, pentru siguranța noastră, a tuturor, vă rugăm:

- Să purtați în mod corect masca de protecție, care trebuie să acopere gura și nasul;

- Să vă dezinfectați mâinile, atât la intrare, cât și la ieșire, folosind dezinfectantul pus la dispoziția dumneavoastră în incinta subunității poștale;

- Să respectați regula de o persoană în incinta oficiului;

- Să respectați distanțarea socială, de cel puțin 2 m între persoane, atunci când așteptați la intrare”, se mai arată în informarea de luni.

Reprezentanții companiei au explicat, luni, că, „prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale, Poșta Română este exceptată, în conformitate cu art.12, alin. (8) din Anexa la HG 1130/2021 de la prevederile Hotărârii pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Back To Top