sentinta litigiu parcul bucov
Categorie: Actual

Curtea de Apel Ploieşti a publicat astăzi sentinta din dosarul vizând Parcul Memorial "Constantin Stere" Bucov. Parcul va rămâne la Ploieşti, însă decizia poate fi atacată cu recurs la ICCJ.

Instanţa a decis să respingă apelul formulat de Primăria Bucov, practic menţinând sentinta dată pe fond de Tribnalul Prahova, care considerase că municipiul Ploieşti ar trebui să aibă dreptul asupra celor aproape 110 hectare de teren din parc. Deşi parcul, aşa cum îi spune şi numele, se află pe teritoriul comunei Bucov, dreptul de proprietate va rămâne la Primăria Ploieşti, considerându-se că aceasta a fost prima care l-a înscris în cartea funciară, după controversata hotărâre de Guvern din 1998 care le dădea dreptul ambelor primării asupra aceluiaşi teren.

Sentinta dată de Curtea de Apel poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

"Respinge apelul, ca nefondat. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune, sub sancţiunea nulităţii, la Curtea de Apel Ploieşti. Prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de grefa instanţei, astăzi, 11.11.2021", se arată în soluţia pe scurt publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Citiţi şi: Terasă din Parcul Bucov distrusă de un incendiu

Back To Top