Categorie: Actual

Mii de persoane, printre care și senatoarea Diana Șoșoacă, au urcat duminică în Bucegi pentru a serba ziua Sfinxului, dar și pentru a fi martorii unui așa-zis eveniment unic care se produce doar în data de 28 noiembrie, la orele 16.45.

Legenda spune că în această zi se pot simți energiile puternice emise de munte în zona Sfinxului și, dacă vremea permite, pot zări piramida de lumină pe care razele soarelui o formează la apus, deasupra monumentului natural. Două echipe de salvatori, din Prahova și Dâmbovița, au fost în alertă pentru a acorda primul ajutor turiștilor epuizați care nu au mai fost în stare să coboare singuri. Până la ora 18.00, două persoane au avut nevoie de intervenție de urgență. Salvamontiștii au intervenit cu o mașină 4×4 și i-au coborât la Piatra Arsă, de unde au fost preluați de alte echipe de intervenție.

Șoșoacă și Sfinxul

Printre turiștii care au urcat duminică la Sfinx s-a aflat și senatoarea Diana Șoșoacă. Aceasta a făcut o transmisiune live pe Facebook, în timpul căreia a vorbit despre ”energiile muntelui” și despre ”porcăriile cu virușii și vaccinările”. Vremea a fost însă nefavorabilă pentru oamenii care și-au dorit să vadă apusul de soare și celebra piramidă de lumină. A fost ceață și viscol, dar experiența a fost unică pentru cei care au urcat seara pe munte.

Citește și Diana Șoșoacă are dosar penal la DIICOT, după ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare

Back To Top