delapidare creșe Ploiești
Categorie: Actual

Șefa Centrului Creșe Ploiești și patru educatoare au fost reținute, iar alte 11 persoane sunt suspecte într-un dosar de corupție și delapidare. Printre acuzații ar fi cea că angajatele creșelor ar fi furat din mâncarea copiilor.

Surse din anchetă au dezvăluit, potrivit Digi 24, că femeile obișnuiau să ascundă în podul casei produse alimentare sau de igienă destinate celor mici. Se pare că directoarea ar fi închis ochii la faptul că unii dintre subalternii săi sustrăgeau alimente și produse de igienă.

VEZI ȘI: Șefa Centrului Creșe Ploiești și patru angajate, reținute! Ar fi sustras din mâncarea copiilor (surse)

Mâncarea furată de angajați, din creșe, era plătită și din banii părinților

Pentru cei aproximativ 600 de copii înscriși la creșele de stat din Ploiești, părinți plătesc o contribuție de 12 lei pe zi, tocmai pentru hrana micuților. Culmea, aceasta a fost majorată recent, cu 20%, prin hotărâre a Consiliului Local Ploiești.

Legislativul local a decis, în vară, ca suma să crească de la 10 lei la 12 lei/zi. Conform respectivei hotărâri de Consiliu Local, aprobate la finalul lunii iulie, finanţarea sumelor necesare în completare, pentru întreţinere, hrană, gospodărire, obiecte de inventar, echipamente şi altele, se asigură de la bugetul local, deci tot din banii contribuabililor.

Primăria Ploiești nu comentează

“Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, cu privire la perchezițiile derulate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un dosar în care se fac cercetări pentru dare și luare de mită,  la creșele din municipiul Ploiești, municipalitatea nu face comentarii asupra acestei spețe.

Organele de cercetare acționează conform legii, iar în această situație justiția își va urma cursul, prezumția de nevinovăție fiind valabilă până la o sentință definitivă.

Conducerea primăriei își exprimă regretul fată de această situație și asigură părinții că activitatea din interiorul creșelor nu va fi afectată de aceste evenimente”, a transmis Primăria Ploiești, într-un comunicat oficial publicat marți, la o zi după perchezițiile la creșe și după apariția, în spațiul public, a informațiilor privind această speță.

Back To Top