avertizare anm ninsori prahova
Categorie: Actual

Avertizare ANM! Meteorologii au emis un cod galben de ploi anundente şi unul portocaliu de ninsori şi viscol în regiunile înalte, ambele valabile sâmbătă şi duminică în mai multe judeţe, inclusiv în Prahova.

Codul portocaliu este valabil de sâmbătă, ora 17.00, până duminică la 17.00, potrivit informaţiilor publicate de Administraţia Naţională de MeteorologieÎn intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații abundente. Va ploua, iar la altitudini de peste 1.700 de metri va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității. Cantitățile de apă vor depăși 50-60 l/mp și pe suprafețe mici 70 l/mp, se arată în cea mai recentă avertizare ANM.

Codul galben intră în vigoare un pic mai devreme, de la 14.00, fiind valabil tot până pe 12 decembrie la ora 17.00. În intervalul menționat, în zonele deluroase din Oltenia și Muntenia va ploua însemnat cantitativ, iar în sudul Banatului și local în Moldova la început vor fi ploi, apoi vor predomina ninsorile, în special în zona de munte. Cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp, se arată în aceeaşi avertizare ANM.

Pentru restul ţării rămâne valabilă o avertizare ANM de ploi şi ninsori moderate cantitativ, însoţite de intensificări ale vântului. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului. La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Începând de duminică (12 decembrie) în Banat, precum și în vestul și sudul Crișanei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15-25 l/mp. Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vor fi intensificări ale vântului în general de 50-55 km/h, cu viteze mai mari în zona montană înaltă.

Citiţi şi: Avertizare ANM de ninsori, ploi şi intensificări ale vântului, până luni

Back To Top