loc de joacă griviței
Categorie: Actual

Imagini revoltătoare au fost trimise de un cititor, marți, pe adresa redacției. Omul a surprins cum decurg lucrările pentru amenajarea unui noi loc de joacă în Ploiești. Pe lângă faptul că parcurile sunt amenajate mult mai greu decât au fost desființate (acum mai bine de doi ani), în cazul de față lucrările par a fi o bătaie de joc, iar viitorul loc de joacă este folosit, în prezent, inclusiv ca toaletă publică, susține cititorul.

Sesizarea trimisă de cititorul nostru, însoțită de imagini sugestive, arată cum evoluează lucrările pe str. Griviței nr. 2 (zona Halele Centrale), unde este în curs de amenajare un loc de joacă. Ploieșteanul a surprins inclusiv un muncitor care ar folosi locul abia împrejumuit cu gard colorat pe post de toaletă publică. Nu pare să-i pese că, nu  peste multă vreme, în colțul transformat de el în WC public se vor juca zilnic niște copii. Nu-l interesează nici că, în zonă, sunt numeroase toalete pe care le-ar pute folosi când aude chemarea naturii.

VEZI ȘI: Copaci betonați în noul parc de pe strada Triumfului. „Am mai văzut la București și pomii s-au uscat foarte repede”

Cititorul nostru a povestit și că lucrătorii au ajuns și să se încălzească la foc cu lemne, aprins în buricul târgului, pe micul șantier al viitorului părculeț, dar și că au umplut locul de noroi prin care sunt târâte obiectele ce urmează a fi montate.

Locuri de joacă desființate în câteva zile și reamenajate în câțiva ani

În vara anului 2019, zeci de locuri de joacă din Ploiești au fost desființate, rapid, pe motiv că reprezintă pericol pentru cei mici. În multe cazuri, terenurile au rămas pustii și acum.

Inclusiv cu sprijin din mediul privat, Primăria a început, anul acesta, lucrări de reparații în părculețele rămase în municipiu și chiar înființare unor locuri de joacă noi. Despre cel de pe strada Griviței, municipalitatea a transmis recent un comunicat de presă.

“Primăria Municipiului Ploiești continuă lucrările de modernizare a locurilor de joacă din oraș. În parteneriat cu Grupul Rompetrol, municipalitatea va demara lucrările pentru amenajarea a patru locuri de joacă, respectiv pe strada Gh. Grigore Cantacuzino (vizavi de supermarket Kaufland), strada Triumfului, strada Griviței şi strada Cameliei (lângă biserică).

Astfel, săptămâna aceasta, au demarat lucrările de amenajare a locului de joacă din strada Gheorghe Grigore Cantacuzino.

Noul spaţiu de agrement destinat copiilor se va integra armonios în cartier şi va include echipamente și accesorii moderne, în conformitate cu cerințele europene, respectiv un ansamblu de joacă, tobogan, balansoare pe arcuri sau clasice, leagăn, carusel, toate cu un design atractiv, în culori vesele, destinate activităților recreative pentru copii.

Locul de joacă va beneficia și de pavaj cu dale cauciucate elastice, antitraumă, destinat siguranței celor mici, precum şi de mobilierul urban aferent unui astfel de spaţiu: bănci, pubele, etc.

Valoarea investiției este de 289.522 lei.

Municipalitatea ploieșteană mulțumește comunității locale de afaceri pentru implicarea în astfel de proiecte, menite să dezvolte gradul de confort urban.

Primăria municipiului Ploiești va continua să deruleze lucrări de modernizare, dar și să dezvolte parteneriate similare, în vederea realizării a cât mai multor locuri de joacă sau zone de recreere și agrement, moderne și sigure”, anunța, pe 28 octombrie, municipalitatea ploieșteană.

grivitei1

grivitei2

grivitei3

grivitei4

grivitei6

grivitei7grivitei8

Back To Top