certificatul verde covid locul de munca
Categorie: Actual

Coaliția vrea ca, până la finalul anului, să adopte certificatul verde profesional, cu mențiunea că acesta va include și posibilitatea testării antigen, potrivit unor surse guvernamentale citate de News.ro. De altfel, proiectul care va fi prezentat de ministrul Sănătății în următoarele zile va prevede, se pare, acordarea de vouchere pentru testarea rapidă a persoanelor nevaccinate.

Surse guvernamentale citate de News.ro au anunțat că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, va prezenta, în şedinţa de Guvern de vineri, o primă variantă a legii care prevede introducerea certificatului verde profesional. Potrivit inițiativei, nevaccinaţii vor avea la dispoziţie 15 teste decontate de stat care se vor oferi sub forma unor vouchere în format electronic cu care angajatul se va putea adresa oricărui laborator, farmacii sau medicului de familie. 

Alexandru Rafila a argumentat, în repetate rânduri, că testarea antigen ar trebui inclusă în certificatul verde, aceasta fiind acceptată pe plan european.

”Am înţeles că nu se acceptă testarea pe bază de antigen. Sincer să vă spun, nu ştiu de ce. Chiar am verificat documentele Comisiei Europene şi testarea PCR este valabilă 72 de ore, iar pentru statele care adoptă şi testarea antigen este valabilă 48 de ore”, comenta chiar luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

VEZI ȘI: Alexandu Rafila, privind certificatul verde: „Trebuie să includă vaccinare, trecere prin boală sau testare pentru COVID-19”

Back To Top