f 16
Categorie: Actual

Avioanele F-16 pe care România le va cumpăra din Norvegia „sunt ca noi”, susține firma care s-a ocupat de mentenanța lor într-un răspuns exclusiv pentru Digi24.

Președintele Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS), Atle Wollo, precizează că avioanele F-16 pe care România le va cumpăra din Norvegia sunt într-o stare excelentă: „Este cunoscut în comunitatea F-16 faptul că Norvegia este printre țările care și-a întreținut cel mai bine avioanele, de aceea ele sunt ca și noi. Toate inspecțiile, toate programele de întreținere și modernizare au fost executate la timp, conform calendarului cerut și cu respectarea celor mai înalte standarde. Astfel, calitatea avioanelor este foarte bună”.

Revizii la zi

Compania norvegiană arată că avioanele F-16 au trecut prin toate programele de upgrade disponibile și că fiecare aparat de zbor în parte a fost verificat tehnic la fiecare 300 de ore de zbor. Programele de update au variat de la înlocuirea componentelor, pentru a crește durata de viață, până la instalarea de noi echipamente electronice sau software și implementarea unor programe care să prelungească durata de viață a componentelor structurale. Președintele KAMS a precizat că aeronavele vor fi inspectate din nou înainte să fie livrate României. „Sunt convins că noii proprietari vor fi mulțumiți de calitatea avioanelor”, spune șeful firmei care a avut grijă de avioanele Aviației Regale Norvegiene.

Citește și În caz de alertă, Polonia și Germania vor permite avioanelor de luptă să treacă frontiera comună fără notificare

Back To Top