urmărire șoferi politie
Categorie: Actual

Polițiștii prahoveni au fost implicați în ultimele 24 de ore în trei urmăriri. În toate cele trei cazuri, cei care au crezut că pot scăpa de polițiști consumaseră băuturi alcoolice, iar doi dintre șoferi nu aveau nici permis de conducere. Urmăririle au avu loc în Sângeru, Ploieștiori și Vărbilău.

Potrivit IPJ Prahova, luni în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Secției nr.1 de poliție rurală Apostolache au fost sesizați prin 112, cu privire la faptul că un bărbat din comună conduce un autoturism, fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au identificat în trafic, pe drumul comunal Sângeru, autoturismul menționat, ocazie cu care au procedat la oprirea acestuia, folosind semnalele acustice și luminoase însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea pe drumul public până în dreptul locuinței sale.

În urma verificării în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul în vârstă de 50 de ani din comună nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât acesta emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

VEZI ȘI: Cinci dosare penale, în mai puțin de 24 de ore, pentru șoferi beți depistați pe drumurile din Prahova

Bărbatul s-a ales cu dosar penal sub pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot luni, în jurul orei 00.00, polițiștii din cadrul Secției nr.3 de poliție rurală Blejoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu au observat un autoturism care se deplasa pe raza satului Țânțăreni, moment în care au procedat la oprirea regulamentară a acestuia, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului în cauză, iar după aproximativ 3 km, bărbatul aflat la volan a oprit în fața unui imobil din satul Ploieștiori, declarând ulterior că acolo locuiește.

Întrucât acesta emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

VEZI ȘI: Dosare penale pentru încă doi șoferi, din Băicoi și Sinaia, depistați la volan după ce consumaseră alcool

În urma verificării în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul în vârstă de 31 de ani din comuna Blejoi nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot noaptea trecută, în jurul orei 1.40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Vâlcănești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au procedat la oprirea regulamentară al unui autoturism, care circula pe DJ 218 din comuna Vâlcănești, pe sensul de mers Cosminele către Dumbrăvești.

Întrucât șoferul nu a oprit la semnalul acestora, polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, aproximativ 15 Km, fiind oprit de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Slănic, pe raza comunei Vărbilău.

După ce a fost tras pe dreapta, oamenii legii au constat că tânărul în vârstă de 19 ani din comuna Vâlcănești emana halena alcoolică. Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Back To Top