Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

populație îmbătrânită Prahova
Categorie: Actual

Vârsta medie a locuitorilor din Prahova era de 44 de ani, potrivit datelor din 2020, față de 41,9 ani, în 2012. Județul se află pe locul 9, la nivel național, între cele mai îmbătrânite județe din România.

Media de vârstă a crescut, așadar, cu peste doi ani, în mai puțin de un deceniu.

Concluzia reiese dintr-o analiză publicată de HotNews. Populație mai îmbătrânită este în Teleorman, Vâlcea, Brăila, Olt, Hunedoara, Mehedinți, Buzău, Caraș-Severin.

Ilfov și Iași, în schimb, sunt județele cu cei mai tineri locuitori, singurele din țară unde media de vârstă a rămas sub 40 de ani. În 2012, 11 județe se situau sub acest prag.

VEZI ȘI: Prahova, locul zece în topul județelor în funcție de numărul de imobile tranzacționate

Îmbătrânirea populației împinge autoritățile locale – ale căror venituri depind de încasările din taxele și impozitele locale - să gestioneze cu dificultate presiunea fiscală asupra contribuabililor. În județele foarte îmbătrânite nu prea poți crește taxele aplicate populației (majoritar pensionare) și ești nevoit să taxezi suplimentar puținele afaceri care au mai rezistat în zonă, comentează sursa citată.

Posibile efecte ale îmbătrânirii populației sunt:

- O penurie a forței de muncă

- Creșterea taxelor pe muncă

- Creșterea cheltuielilor guvernamentale pentru asistență medicală și pensii

- Creșterea ratei de dependentă

- Schimbări structurale în economie. 

Citiți analiza completă pe HotNews.ro.

Back To Top