turcia marea neagră
Categorie: Actual

Turcia, țara membră NATO, limitează accesul navelor de război rusești în Marea Neagră. Anunțul a fost făcut de Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, într-un interviu acordat CNN Turk, potrivit Reuters.

Turcia, stat membru NATO, a adoptat duminică o nouă retorică în privința asaltului Rusiei asupra Ucrainei, pe care l-a numit „război”. Turcia și-a luat angajamentul să pună în aplicare părți ale unui pact internațional care ar putea limita tranzitul navelor de război rusești din Marea Mediterană la Marea Neagră.

VEZI ȘI: Navă comercială, sub pavilionul Rep. Moldova, lovită de un obuz în apele internaționale din Marea Neagră

„Nu este vorba despre câteva lovituri aeriene, situația din Ucraina este oficial un război... Vom pune în aplicare Convenția de la Montreux”, a declarat Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe al Turciei, într-un interviu acordat postului CNN Turk, scrie HotNews.

Kievul a făcut încă de acum câteva zile apel către autoritățile de la Ankara să blocheze orice nave rusești să intre în Marea Neagră.

Cel puțin șase nave de război rusești și un submarin au tranzitat strâmtoarea Turciei în această lună, mai precizează HotNews.

Foto: wsws.org

 

 

Back To Top