mig iar mapn
Categorie: Actual

Cele două incidente aviatice produse miercuri seară, aproape de Baza “Mihail Kogălniceanu”, la interval de câteva zeci de minute și soldate cu moartea a opt militari români, au determinat autoritățile să rețină la sol toate aparatele de tipul celor implicate în tragediile de acum câteva ore, respecctiv MIG-21 și IAR-300.

“Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor”, a anunțat MApN în noaptea de miercuri spre joi.

VEZI ȘI: VIDEO NEWS – Două aparate de zbor, un avion MIG-21 LanceR și un elicopter IAR 330-Puma, s-au prăbușit în apropierea Bazei “Mihail Kogălniceanu”

MApN a mai anunțat și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța, alături de Comisii ale Statului Major al Forţelor Aeriene, cercetează împrejurările în care s-au produs accidentele aviatice de miercuri.

Astăzi, 3 martie, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei opt militari căzuți la datorie.

VEZI ȘI: Opt militari au murit, după ce un avion MIG-21 și un elicopter IAR-300 s-au prăbușit în Dobrogea

Foto: MApN

Back To Top