cereri pașapoarte
Categorie: Actual

Numărul de cereri pentru eliberarea de pașapoarte aproape că s-a dublat, săptămâna trecută, față de luna anterioară, și este de peste patru ori mai mare față de același interval din 2021. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat noi măsuri pentru gestionarea situației.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut deja prelungirea programului de lucru cu publicul, precum și suplimentarea, până la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de pașapoarte. În vederea reducerii timpului de răspuns, împreună cu instituțiile prefectului, se va lua măsura desfășurării activității de lucru cu publicul și în weekend.

Potrivit MAI, deși termenul legal de eliberare a pașapoartelor simple electronice este de 15 zile lucrătoare, documentul se eliberează în două zile lucrătoare, mai puțin în Cluj, Constanța, Timiș și Vaslui, unde durează aproximativ trei zile din momentul înregistrării cererilor și până la intrarea pașapoartelor simple electronice în gestiunea structurilor de pașapoarte. În prezent, în vederea personalizării pașapoartelor simple electronice, programul de lucru al Centrului Național Unic de Personalizare a Pașapoartelor Electronice este de la ora 06.00 la ora 22.00, inclusiv în weekend.

VEZI ȘI:  Prefectura Prahova anunță o triplare a numărului de solicitări pentru eliberarea de pașapoarte

De asemenea, “pentru a asigura eliberarea pașapoartelor într-un termen cât mai scurt, a fost dispusă măsura relocării, în vederea soluționării, a unei categorii de solicitări de la structurile de pașapoarte încărcate la cele cu un aflux mai mic (în perioada 03-09.03.2022 au fost relocate 3.713 cereri de la SPCP al mun. București, Constanța, Iași și Suceava către SPCP Argeș, Buzău, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomița, Olt, Mehedinți, Mureș, Teleorman și Vrancea). În 20 de județe, unde s-a înregistrat un număr semnificativ de cereri a fost prelungit programul de lucru cu publicul cu cel puțin două ore”.

Ministerul de Interne a anunțat că numai marți, pe 8 martie, au fost efectuate 48.593 de programări, pentru un număr de 85.197 de persoane, iar joi, până la ora 12.00, au fost făcute 14.370 de programări pentru un număr de 25.259 de persoane.

Creștere uriașă a numărului de solicitări pentru pașapoarte

Cifrele publicate de MAI arată că, față de prima săptămână din februarie, numărul de programări a crescut cu 121,42%, iar față de perioada 1-8 martie din 2021 au fost făcute cu 324,05% mai multe programări.

În ceea ce privește numărul de cereri depuse, acesta a fost, la începutul lunii martie, cu 191,84 % mai mare decât în același interval din luna februarie și cu 417,40 % față de perioada 1-8 martie din 2021.

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Back To Top