irpin
Categorie: Actual

Imagini terifiante în orașul Irpin, la 30 de kilometri de Kiev: o mamă și fiul ei zac într-un mormânt improvizat din parcarea blocului unde locuiau.

Marina și Ivan au fost îngropați acolo de vecini, după ce rușii i-au împușcat în timp ce fugeau de bombele și loviturile de artilerie care plouau peste peste oraș. Au fost îngropați de vecini, după ce rușii i-au împușcat. „Pe 2 martie, am vorbit cu ei. Marina a spus că sunt în siguranță. A refuzat să-și părăsească apartamentul, pe care îl iubea foarte mult. A făcut economii o lungă perioadă de timp ca să-și poată cumpăra o casă, unde să se mute cu fiul. Avea o pisică și un câine, iar vecinii care evacuaseră deja le lăsaseră și papagali”, își amintește prietena ei Olga. Pe 5 martie, însă, Marina a decis totuși să părăsească Irpinul. „După ce și-a împachetat lucrurile și a chemat un taxi, ea și Vanya au încercat să iasă din complexul rezidențial. În acel moment, un tanc rusesc a tras în ei. Nu au avut nicio șansă de supraviețuire, iar vecinii nu au avut altă variantă decât să-i îngroape în parcarea blocului", spune Olga.

La o zi după această tragedie, alți opt civili au fost ucişi în timpul evacuărilor din Irpin. Primarul Oleksandr Markuşin a declarat că ruşii au deschis focul în momentul în care oamenii încercau să treacă un pod.

Sursă foto: observatornews.ro

Citește și Gravida evacuată pe o targă din maternitatea din Mariupol a murit împreună cu copilul său

Back To Top