Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

bafta
Categorie: Actual

A 75-a ediție a premiilor BAFTA și-a desemnat câștigătorii duminică, 13 martie, la Royal Albert Hall, Londra. BAFTA a renunțat și la acordarea unor premii.

Lista completă a câștigătorilor BAFTA 2022

Filmul „The Power of the Dog”, în regia lui Jane Campion, a obţinut premiile pentru regie şi pentru cel mai bun film, duminică seară, la Londra, în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA).

„Dune” a fost recompensat cu cinci trofee la categoriile tehnice.

Marii absenți

Regizoarea Jane Campion nu a putut fi prezentă la ceremonie, iar Benedict Cumberbatch, interpretul personajului principal din „The Power of the Dog”, a primit premiul în numele cineastei. Nici Will Smith, desemnat cel mai bun actor în rol principal graţie interpretării sale din „King Richard”, unde îl joacă pe tatăl jucătoarelor de tenis Venus și Serena Williams, nu a fost prezent.

Războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina a fost menţionat în cel puţin trei ocazii de-a lungul galei. Gazda galei a fost actriţa australiană Rebel Wilson care a prezentat un moment muzical susţinut de Emilia Jones, cu piesa „Both Sides Now”, de Joni Mitchell, și a precizat că melodia este transpusă atât în limbajul ASL (American Sign Language), cât şi în cel BSL (British Sign Language), dar a adăugat încă un gest - degetul mijlociu, pentru preşedintele rus Vladimir Putin.

Înainte să anunţe trofeul pentru cel mai bun regizor, câştigat de Jane Campion, actorul Andy Serkis a făcut referire la lentoarea cu care ministrul de interne britanic Priti Patel primeşte refugiaţii ucraineni în Marea Britanie.

Gala a fost deschisă de preşedintele BAFTA, Krishnendu Majumdar, care a adus un omagiu poporului ucrainean şi tuturor celor care relatează despre război, mulţi dintre ei fiind membri BAFTA.

Solista britanică Shirley Bassey a lansat festivităţile cu o interpretare emoţionantă a temei muzicale din „Diamonds Are Forever”, film din seria James Bond, primită cu entuziasm de publicul care a aplaudat în picioare.

BAFTA a renunțat la unele premii

BAFTA a renunţat anul acesta la acordarea premiilor noncompetitive, inclusiv a prestigiosului BAFTA Fellowship şi a trofeului pentru realizări deosebite în istoria cinematografiei.

Iată câștigătorii galei BAFTA 2022:

Cel mai bun film: „The Power of the Dog”

Cel mai bun film britanic: „Belfast”

Cel mai bun regizor: Jane Campion („The Power of the Dog”)

Cel mai bun actor în rol principal: Will Smith („King Richard”)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Joanna Scanlan („After Love”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Troy Kotsur („Coda”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Ariana DeBose („West Side Story”)

Cel mai bun scenariu original: Paul Thomas Anderson („Licorice Pizza”)

Cel mai bun scenariu adaptat: Sian Heder („Coda”)

Cel mai bun film străin: „Drive My Car”

Cel mai bun documentar: „Summer of Soul (or, When the Revolution Could Not Be Televised)”

Cel mai bun lungmetraj animat: „Encanto”

Cel mai bun debut al unui regizor, scenarist sau producător britanic: „The Harder They Fall”, regia şi scenariul Jeymes Samuel

Cea mai bună coloană sonoră: „Dune”, Hans Zimmer

Cea mai bună imagine: „Dune”

Cel mai bun montaj: „No Time to Die”

Cea mai bună scenografie: „Dune”

Cel mai bun design de costume: „Cruella”

Cel mai bun machiaj/cele mai bune coafuri: „The Eyes of Tammy Faye”

Cel mai bun sunet: „Dune”

Cele mai bune efecte vizuale: „Dune”

Cel mai bun scurtmetraj britanic de animaţie: „Do Not Feed the Pigeons”

Cel mai bun scurtmetraj britanic: „The Black Cop” - Cherish Oteka

Cea mai bună distribuţie: „West Side Story”

Rising Star Award (trofeu votat de public): Lashana Lynch.

Back To Top