Ploiești
Categorie: Actual

În timp ce Primăria Ploiești este prinsă în dezbateri interminabile legate de contractele de servicii publice, în Brașov se intenționează implementarea proiectului unei străzi care se întreține singură.

Administrația municipiului aflat la 100 de kilometri de Ploiești intenționează să implementeze un proiect prin care, prin intermediul unui sistem automat de duze care pot împrăștia diferite substanțe, o stradă care se întreține singură. Proiectul constă într-un sistem automat de întreţinere a suprafeţelor carosabile în funcţie de condiţiile meteorologice specifice fiecărui sezon, respectiv deszăpezire şi prevenire a formării poleiului, spălare şi răcorire a carosabilului sau dezinfecţie. „Prin intermediul unor duze se pulverizează material antiderapant pe întreaga suprafaţă a drumurilor astfel încât să nu se depună stratul de zăpadă. Totodată se poate interveni şi în cazul temperaturilor scăzute prin distribuirea de material pentru prevenirea formării poleiului pe şosele, precum şi în caz de viscol, sistemul acţionând pentru topirea zăpezii aduse de vânt pe partea carosabilă”, au explicat inițiatorii. Un astfel de proiect este deja funcţional în municipiul Târgu Mureş.

Citește și Primarul Ploieștiului l-ar fi alergat cu reportofonul în mână pe directorul economic al instituției (surse presă)

Back To Top