poliță asigurare război
Categorie: Actual

Dacă situația actuală v-a pus pe gânduri și luați în calcul să faceți o asigurare în caz de război, cel mai probabil veți rămâne cu planul. Ofertele companiilor de profil nu prea acoperă astfel de riscuri, după cum subliniază chiar UNSAR, reprezentantul a 20 de companii de profil de pe piața locală.

“În general, riscul de război este neacoperit de majoritatea polițelor de asigurare, așa cum se întâmplă și cu pierderile provocate de terorism sau lovituri de stat militare, tulburări sociale și alte asemenea fenomene. Acest lucru se întâmplă în întreaga lume, nu doar în România. Desigur, există și excepții, în funcție de fiecare companie sau de tipul de asigurare respectiv. Explicația este că nimeni nu poate previziona pagubele, amploarea, durata sau urmările economice ale unui război, motiv pentru care, ca principiu, companiile de reasigurări – printre cele mai performante entități din lume în domeniul protecției financiare și managementului de risc – nu includ războiul printre acoperiri. Și, chiar dacă ar putea fi cuantificat, prețul pentru care ar fi preluat de asiguratori ar fi unul extrem de ridicat, ceea ce ar risca să facă asigurarea prohibitivă. În plus, să nu uităm nici că pe timp de război, în principiu, se aplică legea marțială, ceea ce schimbă cadrul obișnuit social, medical și patrimonial”, explică reprezentanții Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România.

Pe de altă parte, aceștia spun că asigurările funcționează normal, oferind protecția împotriva “prevăzute în polițe, în conformitate cu cadrul legal din România și din Uniunea Europeană”.

UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil care dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări.

VEZI ȘI: Zelensky: Sunt gata de negocieri cu Vladimir Putin, dar, dacă acestea vor eșua, ar putea fi începutul celui de-al Treilea Război Mondial

Foto ilustrație (Nexta)

 

Back To Top