percheziții acte
Categorie: Actual

Un nou dosar de fals și înșelăciune, privind indemnizații care ar fi fost încasate ilegal, în perioada stării de urgență! 31 de percheziții coordonate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au avut loc, joi dimineață, în Dâmbovița.

„În această dimineață, 24 martie,  polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au pus în aplicare 31 de mandate de percheziție domiciliară în localitățile Târgoviște, Găești, Aninoasa, Răzvad, Ulmi, Ocnița, I.L. Caragiale, Corbii Mari, Mănești, Dragomirești, Raciu, Voinești, Bucșani, Comișani și Cojasca.

 În urma descinderilor, polițiștii au indisponibilizat mai multe înscrisuri și obiecte de stocare (laptopuri, telefoane mobile).

VEZI ȘI: VIDEO NEWS Percheziții simultane în Prahova și Franța, într-un dosar care vizează ploieșteni bănuiți de proxenetism, trafic de persoane și spălare de bani

 Totodată, polițiștii vor pune în aplicare 37 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

 Activitățile sunt desfășurate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații”, au anunțat reprezentanții IJP Dâmbovița.

Anchetatorii spun că, „în perioada octombrie 2020 – aprilie 2021, ca urmare a reducerii activității în anumite sectoare economice, în contextul stării de alertă, bănuiții ar fi beneficiat ilegal de indemnizații acordate de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița”.

 Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor prevăzute de lege.

Foto ilustrație

Back To Top