runa
Categorie: Actual

Începem o zi magică, plină de surprize frumoase, în care primim abilitatea de a fructifica ceea ce deținem, dar avem și oportunitățile de a primi rezultatele și darurile cuvenite.

Runa Othala are înțelesul de proprietate, țară, om, permanență, sinteză, moștenire, casă, simț de apartenență. Este un simbol al moștenirii strămoșilor noștri și semnifică necesitatea continuării efortului pentru stabilizarea și fructificarea patrimoniului, a bunurilor spirituale și materiale acumulate în timp. Este semnul stabilității și liniștei în gospodărie. Simbolul acestei rune este un conducător de grup înconjurat de oameni care îl ascultă. Runa Gebo, care îi urmează, simbolizează darul care aduce bucurie sufletească. Apariția ei este benefică în orice tiraj și arată, de regulă, un parteneriat. Apariția runei Gebo semnalează că problema pusă are conotații sau cauze afective, dar poate indica și faptul că, în viitorul apropiat, anumite persoane din anturaj își vor dovedi generozitatea față de noi.

Othala ne arată că urmează o perioadă de prosperitate, succes financiar și echilibru în viața personală. Reușim să ne alegem un scop măreț pentru următoarea perioadă din viață. Legăturile cu străbunii – materiale și spirituale – își vor face, cât de curând, simițite prezența. Problema care ne preocupă este finalizată. Suntem recompensați pentru efortul depus în fructificarea calităților personale și primim în moștenire fie bunuri materiale (imobiliare, funciare sau financiare), fie bunuri spirituale (cărți vechi, manuscrise, obiecte de artă, etc.).

În accepțiunea sa tradițională, runa Gebo are semnificația de dar cu conotații emoționale și mai poate reprezenta un cadou între îndrăgostiți, un suvenir simbolic, ori o sumă de bani sau un bun material mult așteptat. Este de remarcat că, atunci când apare într-o poziție finală, Gebo reprezintă happy-end sau o perioadă de pace sufletească. Reușim să finalizăm cu bine orice acțiune, vom putea găsi răspuns la o problemă, dacă cerem părerea prietenilor sau a familiei. Urmează o perioadă de liniște și securitate materială.

În vechile tradiții spirituale nordice, runa Gebo era un simbol al unui dar divin primit de aleșii zeilor, care putea consta și în înțelepciune sau chiar clarviziune.

Sfatul runelor:

Este o zi în care suntem puși în gardă să evităm orice fel de conflict, suntem avertizați că lucruri din trecut vor ieși la suprafață pentru rezolvare. Este momentul să ne manifestăm spiritul liber și să trăim în prezent. Rezolvările de astăzi depind de schimbarea de optică însoțită de multă răbdare și diplomație. Să ne urmăm intuiția, să ne gândim la implicațiile acțiunilor nostre pentru cei dragi și astfel vom ajunge să fim iubiți și respectați. Să nu ezităm în a-I ajuta pe cei din jur. Astăzi, toate contactele sociale ne sunt folositoare.

Back To Top